Rijnstate Arnhem


Rijnstate Ziekenhuis Arnhem: Verbouwen zonder overlast is van levensbelang

Rijnstate Arnhem ondergaat een ingrijpende metamorfose. Voor Van Wijnen werkt Fleurbaaij aan de verbouwing van het ziekenhuis dat hierna weer klaar is voor jarenlang hoogwaardige behandelingen en zorg. Alle ziekenhuis werkzaamheden mogen geen moment in gevaar komen of stilliggen als gevolg van de bouwwerkzaamheden.

“Er wordt keihard samengewerkt om het ontwerp tot uiting te laten komen. Dat vergt veel flexibiliteit van ons allemaal. De eindtekeningen zien er heel mooi uit, dus iedereen weet waarvoor we het doen.” aldus Karola Cats (Projectmanager vernieuwbouwprojecten Rijnstate ).

Het plan betreft de verbouw en nieuwbouw van operatiekamers, het herinrichten van de intensive care en hartkatheterisatiekamers, de bouw van een nieuw Vrouw Kind Centrum (Zuidoost-vleugel) en het intern kaal slopen en herinrichten van de psychiatrische afdeling. Eind 2021 moeten de werkzaamheden afgerond zijn.

Rijnstate Arnhem is een van de toonaangevende ziekenhuizen in Nederland op het gebied van topklinische kwaliteit. Om die positie te behouden is het noodzakelijk om het ziekenhuisgebouw op een aantal vlakken ingrijpend te verbouwen. Daarnaast wordt er uitgebreid om alle patiënten te kunnen blijven helpen.

OPDRACHTGEVER: VAN WIJNEN ARNHEM