Focus Theater Arnhem

In opdracht van Gemeente Arnhem heeft BINX Smartility de nieuwbouw van het Focus Filmtheater gerealiseerd. De opdracht betreft het engineeren en realiseren van de nieuwbouw, vastgelegd in een UAV-GC contract.

Het door DP6 Architectuurstudio uitgewerkte DO+ wordt door BINX Smartility gezamenlijk met haar partners, waarvan Fleurbaaij er één was voor de afbouw van het pand, en alle derden vanuit opdrachtgever (grootkeuken, film&geluidsinstallatie, theaterinrichting) verder uitgewerkt tot een Uitvoeringsgereed ontwerp. In het eerste kwartaal van 2018 vond de opening plaats.

 

-       Parkeercluster: Het parkeercluster bestaat uit een 3-laags ondergrondse parkeergarage voor 506 auto’s, een openbare fietsenstalling voor circa 400 fietsen op maaiveldniveau en een parkeerservicebureau op maaiveldniveau. De totale vloeroppervlakte bedraagt ongeveer 17.300 m².


-       Cultuurcluster: Het cultuurcluster met de naam Spectrum heeft een oppervlakte van circa 2.600 m². Spectrum bundelt muziekschool De Muzen, Volksuniversiteit Veenendaal, het Filmhuis en het Vrijwilligersnetwerk. Deze hebben hier, naast optimale lesruimten, een balletzaal, een multifunctionele zaal en een ensemblezaal rondom een publieke foyer. Met deze verschillende functies wordt ruimte gemaakt voor open podium, festivals, voorstellingen, tentoonstellingen of lezingen.


-       Commercieel cluster: Het commerciële cluster bestaat uit diverse ruimtes met als bestemming detailhandel, dienstverlening en horeca. Deze commerciële voorzieningen creëren op het maaiveld een stedelijke sfeer. De totale vloeroppervlakte bedraagt ca. 6.100 m².


-       Woningcluster: Het woningcluster bestaat uit 87 appartementen in verschillende prijsklassen op de verdiepingen 1 t/m 5, inclusief de bijbehorende inpandige bergingen. De totale vloeroppervlakte bedraagt ca. 9.700 m².
De 33 koop- en 54 huurwoningen liggen rondom twee ruime en rustige binnentuinen in het hart. Deze tuinen zijn uitsluitend bestemd voor de bewoners. De 54 huurwoningen worden verhuurd door Patrimonium woonstichting. 


OPDRACHTGEVER: BINX SMARTILITY