Geplaatst op 3 oktober 2019

Allround Hoofd Administratie & Organisatie


Functieomschrijving

Jij bent een kei in het voeren van de financiële administratie maar je interesse is breder. Je bent aanspreekpunt voor zaken op het gebied van: Onderhandenwerk, HR, salarisadministratie, wagenparkbeheer, materieel beheer, assurantieportefeuille, ERP optimalisatie, automatisering, telefonie en sparringpartner voor directeur en projectleider (s).

Als een praktisch ingestelde Hoofd Administratie & Organisatie heb je een helikopterview en ben je een spil binnen Fleurbaaij. Je kan zaken overzien en waar nodig hierop inspringen. Je maakt rapportages en analyses m.b.t. kosten, opbrengsten en urenverantwoordelijkheden.


Functie-eisen

De functie is breed, er is tijd en ruimte om, indien nodig, jezelf te ontwikkelen in de verschillende zaken. Als de financiële basis maar staat. Met je (minimaal) HBO BE, SPD of vergelijkebare opleiding, kun je zelfstandig werken en hebt ervaring met een verantwoordelijke boekhoudkundige functie binnen een MKB omgeving.

Rapportages maken in Excel? Dat doe je met twee vingers in je neus. Affiniteit met de bouwwereld is een pré.

Jij krijgt een veelzijdige financiële functie met veel verantwoordelijkheid binnen een organisatie waar oog is voor mensen en een no-nonsense sfeer! Door de korte lijnen speel jij gemakkelijk een rol in de groei van de organisatie. Uiteraard staat daar een marktconform salaris tegenover en de mogelijkheid om je creativiteit kwijt te kunnen.


Bedrijfsprofiel

Je komt te werken bij Fleurbaaij Totaal Afbouw, al jaren een ervaren partner op het gebied van afbouw met ongeveer 50 mensen in dienst. Fleurbaaij staat voor: samenwerken, continue verbetering, met respect voor mens en maatschappij. Wij richten ons op het monteren van wanden- en plafonds, stukadoren, tegelzetten en cementdekvloeren leggen.


Lees je dit en word je er enthousiast van? Solliciteer dan direct nog door je cv te mailen naar pieter@fleurbaaij.nl of bel via 06-53141625 naar Pieter Haafkes.