Geplaatst op 12 februari 2019

Van start bij het stadskantoor te Hengelo

De bouw van het nieuwe Stadskantoor geeft het stadscentrum straks dan ook een krachtige impuls. Door de gemeentelijke organisatie in de binnenstad te vestigen trekt de gemeente meer bezoekers naar de binnenstad, waaronder ook de werknemers van de gemeente Hengelo. Jaarlijks komen een kleine 120.000 bezoekers voor producten en diensten naar stadskantoor of stadhuis. Een ontmoetingsplek die ruimte biedt aan onder meer exposities, overleggen, presentaties. Dus een plek waar inwoners, politici, ondernemers, organisaties en instellingen elkaar treffen.

Het nieuwe gebouw omvat ongeveer 8.000 m2 kantoorruimte, 900 m2 publieksruimte en een parkeerkelder van circa 2.200 m2. De bouw is gestart begin juni van 2017. Met een geplande bouwtijd van 21 maanden wordt de nieuwe Stadskantoor rond de zomer van 2019 opgeleverd.

Het nieuwe Stadskantoor, naar een ontwerp van EGM Architecten, laat zich kenmerken als eigentijds, energiezuinig en duurzaam. In het exterieur zijn verwijzingen terug te vinden naar elementen uit de streek. De Hengelose staaltechniek, vakwerkboerderijen en zouttorens.

Op dit moment gaan wij van start met de afbouw van dit prachtige kantoor. Er zal de komende 18 weken gewerkt worden aan een speciaal modulair vilten plafondsysteem.Het plafond wordt gemaakt van 100% recyclebaar materiaal, heeft optimale natuurlijke akoestische eigenschappen en is met een oppervlakte van ca 5400m2 het grootste project van Nederland op dit gebied.De engineering heeft enkele weken in beslag genomen aangezien het pand diverse technische uitdagingen kent zoals diagonale aansluitingen bij split-level verdiepingen, schuine gevels, meer dan 1000 lichtspots  en diverse technische voorzieningen.