Geplaatst op 14 februari 2019

Fase 4 BAT complex Zevenaar gestart

Het BAT complex is ruim 6.000 m2 BVO en bestaat uit 2 gebouwen namelijk Hal 12 (fase 1) en het Turmac gebouw (fase 2). Om beide gebouwen op een zo vanzelfsprekend mogelijke wijze te verbinden en het gemeentehuis tot één geheel te maken, is het deel van het Turmac-gebouw grenzend aan de hal gedeeltelijk vernieuwd en van een nieuwe gevel voorzien. De nieuwe gevel opent het gebouw naar het plein en verbindt door middel van moderne ‘shake-hands’ architectuur de vormentaal van Hal 12 en het Turmac-gebouw. Door verdiepingen met trappen en vides ruimtelijk met elkaar te verbinden, zullen werknemers het gevoel hebben dat het hele gebouw tot hun beschikking staat om in te werken.

De werknemers van de gemeente gaan volgens Het Nieuwe Werken plaats- en tijdonafhankelijk werken. Verspreid over het Turmac-gebouw worden verschillende soorten werkplekken gerealiseerd die door alle werknemers gebruikt kunnen worden. De werkplekken zijn zowel open als gesloten van karakter en faciliteren verschillende soorten werk en concentratieniveaus. Het overige deel bestaat uit publieke functies zoals de publieksdienstverlening met balies, foyer en wachtruimte, raadzaal, vergaderruimtes, restaurant en de ruimtes voor het bestuur van de gemeente. Daarnaast huisvest het complex een archief welke voldoet aan de eisen van een archiefbewaarplaats.

Op dit moment zijn wij bezig met het plaatsen van de puien en kozijnen in de bibliotheek en het beplaten van filmzaal 1.