Vinaora Nivo Slider

Bomenbuurt Ulft  

In opdracht van Bouwbedrijf Klomps en wooncooperatie Wonion in Varsseveld hebben wij de totale afbouw mogen realiseren van dit ''mooiste'' project van de Achterhoek. Met name de buitengevelisolatie was vanwege de duurzame uitgangspunten een bijzondere uitdaging. In de Bomenbuurt zijn 61 energieneutrale woningen gerealiseerd: 39 huurwoningen en 22 koopwoningen.

De woningen zijn energieneutraal. Dat wil zeggen dat ze evenveel energie opleveren als dat ze verbruiken. Het consortium realiseert dat onder meer door de muren van de woningen zo goed mogelijk te isoleren en door de warmte en de kou die in het gebouw circuleren vast houden, zodat er zo min mogelijk energieverlies is. Bovendien worden op de daken van de huizen zonnepanelen geplaatst, die energie moeten opwekken. Op die manier worden, naast geboekte milieuwinst, de energiekosten voor de toekomstige huurder zo laag mogelijk houden.

Zoals u dus ziet, gaan afbouw en installatie hand in hand. De uitvraag had een innovatief karakter. Fleurbaaij is uit tien marktpartijen geselecteerd als partij die met de beste oplossing kwam alsmede een scherpe prijs.