Vinaora Nivo Slider

Trebbe bouwgroep

Voor de realisatie van Tricotage in Veenendaal hebben we intensief samengewerkt met Trebbe-bouwgroep. Lees hier hoe Leo Balster, projectleider van de Trebbe bouwgroep de samenwerking met Fleurbaaij heeft ervaren:
 
"Een architect bedenkt vaak mooie dingen , maar dat gaat in de praktijk niet altijd even goed. - Dan heb je een partij nodig die met je meedenkt. Fleurbaaij doet dat goed. Ze komen met nette overzichten, duidelijke tekeningen en ze dragen werkbare en goed uit te voeren oplossingen aan. Fleurbaaij is anders dan andere afbouwbedrijven." Leo Balster, projectleider van Trebbe Oost & Noord B.V. is enthousiast over de samenwerking met Fleurbaaij in het project Tricotage in Veenendaal. 


Leo Balster laat een paar handige documenten zien, die Fleurbaaij rondom specifieke thema's zoals wanden en plafonds heeft samengesteld. "Ze maken boekwerkjes waarin ze duidelijk uitleggen welke problemen ze in de uitvoering verwachten, wat het bestek vraagt, wat hun voorstel is, welke voor- en nadelen daaraan zitten en welke consequenties het zoal oplevert. Indien nodig of gewenst leggen ze hun voorstellen ter toetsing voor aan een onafhankelijk bureau, zodat ze met goed gefundeerde voorstellen komen. Zo'n boekje krijgt na goedkeuring uiteindelijk een stempel en wordt een contractstuk. Voor alle partijen is dit een duidelijke en prettige werkwijze. " Voor de plafonds werd bijvoorbeeld een andere oplossing bedacht. De plafonds moesten zo hoog mogelijk aangebracht worden en de installaties moesten toegankelijk blijven. Een tegel omhoog duwen om bij de installaties te kunnen kost dan extra hoogte. "Toen kwam zo'n Willie Wortel van Fleurbaaij met ons om tafel zitten en hebben we gekozen voor een plafond dat op dezelfde wijze wordt bevestigd als de panelen op de binnenwanden." 

Bijkomend voordeel vindt Leo Balster dat degene die meedenkt in het voortraject ook tijdens de uitvoeringsperiode de mensen aanstuurt. "Dit zijn wakkere gasten, die weten wat de mogelijkheden zijn en wat we afgesproken hebben. Op deze wijze worden problemen in de uitvoering voorkomen en zo gaat er geen informatie verloren door overdrachten." Op het niet halen van de opleverdatum staat een boeteclausule van 10.000 euro per kalenderdag, maar mede dankzij Fleurbaaij was Balster er van overtuigd dat de opleverdatum gehaald zou worden.