Vinaora Nivo Slider

Luchtdicht bouwen; een duurzame manier van afbouwen

Het luchtdicht bouwen is een eis die steeds vaker bij Fleurbaaij wordt neergelegd. Minuscule naden en kieren tussen bijvoorbeeld kozijnen en binnen en buitengevels worden door luchtdicht bouwen volledig dichtgemaakt. Het bevestigen van zogenaamde Butylbanden zorgen ervoor dat de gevels bijna 100% luchtdicht worden.

Waarom luchtdicht bouwen?
Een gemiddeld huishouden gebruikt 80% van het totale energieverbruik voor het verwarmen of koelen van de woning. Door luchtdicht te bouwen isoleer je een gebouw beter, waardoor bijvoorbeeld binnenwarmte niet verloren gaat. Hiermee beperk je het energieverlies. Luchtdicht bouwen sluit dan ook uitstekend aan bij een duurzame manier van bouwen.

Naast energieverlies voorkomt luchtdicht bouwen inwendige condensatie, heeft het een geluidswerend effect en het zorgt ervoor dat de gevel waterdicht wordt.

De wettelijke norm (EPG, NEN 2686) voor luchtdicht bouwen wordt per 2012 ook meegenomen tijdens de beoordeling van de energieprestatie van een gebouw (EPG, NEN 7120).

Onze afbouworganisatoren, Martijn Steuber en Niels Holkenborg hebben in februari 2013 de cursus luchtdicht bouwen succesvol afgerond. Deze cursus zorgt ervoor dat Fleurbaaij de gevels van zowel nieuw te bouwen als de gevels van bestaande panden lucht dicht kan maken.

 

Laatste nieuws