Vinaora Nivo Slider

Luchtdicht bouwen: een duurzame manier van afbouwen

Het luchtdicht bouwen is een eis die steeds vaker bij Fleurbaaij wordt neergelegd. Minuscule naden en kieren tussen bijvoorbeeld kozijnen en binnen- en buitengevels worden door luchtdicht bouwen volledig dichtgemaakt. Het bevestigen van butylbanden zorgt ervoor dat de gevels voor bijna 100% luchtdicht worden.

Waarom luchtdicht bouwen?

Een gemiddeld huishouden gebruikt 80% van het totale energieverbruik voor het verwarmen of koelen van de woning. Door luchtdicht te bouwen isoleer je een gebouw beter, waardoor bijvoorbeeld binnenwarmte niet verloren gaat. Hiermee beperk je het energieverlies. Luchtdicht bouwen sluit dan ook uitstekend aan bij een duurzame manier van bouwen.

Energielabels

Naast het feit dat luchtdicht bouwen u energie bespaart voorkomt luchtdicht bouwen inwendige condensatie, heeft het een geluidswerend effect en het zorgt ervoor dat de gevel waterdicht wordt. De wettelijke norm (EPG, NEN 2686) voor luchtdicht bouwen wordt per 2012 ook meegenomen tijdens de beoordeling van de energieprestatie van een gebouw (EPG, NEN 7120).

Onze afbouworganisoren zijn gespecialiseerd in luchtdicht bouwen.
Fleurbaaij kan zowel gevels van nieuwbouw als van bestaande bouw luchtdicht afbouwen. Meer weten over luchtdicht bouwen of wilt u een offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.
 

 

 

Button contactpng        Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.