Vinaora Nivo Slider

Cleanrooms

De definitie volgens de NEN-EN-ISO 14644-1 norm luidt: "Een Cleanroom is een ruimte waarbinnen de concentratie van in de lucht zwevende verontreinigingen wordt beperkt tot gespecificeerde grenzen.''

Afbouw en installatie

Een cleanroom is een combinatie van specialistische afbouwtechnieken en een goede installatietechniek. Een cleanroom wordt gebruikt om kwetsbare producten te fabriceren of om kritische handelingen uit te voeren.
Bij het uitvoeren van dergelijke handelingen is het van belang dat de luchtzuiverheid voldoet; er mogen slechts een miniem aantal stofdeeltjes in de ruimte aanwezig zijn. De ISO norm voor cleanrooms, ISO 14644-1 bestaat uit meerdere klasses, namelijk ISO klasse 1 t/m ISO klasse 9. Iedere klasse heeft zo zijn eigen maximale hoeveelheid concentratie stofdeeltjes, afhankelijk van de grote van deze deeltjes.

ISO klasse 7,8 en 9
Fleurbaaij levert cleanrooms op maat. Ons ontwerp is altijd gebaseerd op de voor uw business benodigde ISO waarde. De cleanrooms van Fleurbaaij zijn concurrerend in prijs, omdat Fleurbaaij haar eigen cleanroom elementen ontwikkeld. Fleurbaaij levert cleanrooms in ISO klasse 7, 8 en 9. Deze cleanrooms zijn bestemd voor o.a. nanotechnologie, microtechnologie, zorgtechnologie, de voedingsmiddelen industrie, fijnmechanische industrie en de optische industrie.

Turn Key
De cleanrooms die Fleurbaaij levert vallen in de ISO 7, ISO 8 en ISO 9 klasse. Wij leveren onze cleanrooms turn key op waardoor u direct gebruik kunt maken van uw nieuwe Research & Development ruimte. Wij zijn beschikbaar op flexibele tijden en werken snel, precies en geruisloos waardoor we de overlast voor u tot het minimum kunnen beperken.

Meer weten over de cleanrooms van Fleurbaaij of wilt u een offerte aanvragen? Neem contact op met een van onze specialisten. Wij helpen u graag verder. 

 

 

Button contactpng        Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.     

Referentiewerken

Fleurbaaij heeft in de afgelopen jaren diverse cleanrooms opgeleverd. Hieronder een kleine greep uit onze referentiewerken:

NKL Emmenlogo
NKL Contactlenzen, gevestigd in Emmen, is marktleider in vormvaste contactlenzen in Nederland. NKL werkt vanuit haar vestiging in Drenthe samen met de Japanse firma Menicon. De firma is in 30 landen actief en staat bekend om de ontwikkeling van lenzen, lensmateriaal en contactlensvloeistoffen.

Fleurbaaij is begin 2013 ingeschakeld om de cleanrooms te realiseren. Het nieuwe bedrijfspand van NKL bevat 2 lagen en bestaat voornamelijk uit cleanroom ruimtes en kantoren. De cleanrooms voldoen aan de ISO norm 8. De 'schone ruimtes' worden gebruikt voor de ontwikkeling van nieuwe contactlenzen, een zeer kwetsbaar productieproces waarbij hygiëne een kritische succesfactor is.

HTF Enschede, Universiteit Twentehigh-tech-logo
High Tech Factory is de nieuwe productiefaciliteit verbonden aan MESA+, instituut voor nanotechnologie, op de campus van de Universiteit Twente. Bedrijven in de microsystemen- en nanotechnologie kunnen hier massa maken voor de commerciële markt. Een bijzondere faciliteit die het ondernemerschap op het gebied van nanotechnologie een flinke duw in de rug geeft.

Fleurbaaij werd ingeschakeld om het pand weer helemaal van deze tijd te maken. De ontwikkelruimtes moesten aan de cleanroom ISO norm 14644-1, klasse 7 voldoen. Voor deze speciale ruimtes heeft Fleurbaaij eigen cleanroom wanden ontwikkeld. De wanden en plafonds dragen bij aan een stofarm microklimaat die aansluit bij de eisen vanuit de nano- en microtechnologie. Naast 13 cleanrooms, in grootte variërend van 32m²- 38m², zijn er 20 laboratoria, enkele kantoorruimten, 2 kantines en 2 vergaderzalen opgeleverd.